2013. november 28., csütörtök

Havizaj-November: Nyelvtudás nélkül, teljes gőzzel.



Felmondtam hétfőn. De úgy felmondtam, hogy csak úgy csörrent. Ennek több oka van, most csak így dióhéjban:

- tovább akarok lépni szakmailag,

- mióta a cégnél dolgozom, folyamatosan fogynak mellőlem az emberek így egyre több munka marad rám,

- illetve rajtam kívülálló okok miatt elég stresszes mostanság a vezetőség, amit viszont mi is megérzünk.

 
  
Hát ennyi, dióhéjban. megint indul az állásvadászat.

Mindenesetre szóba került, hogy ha tudok valakit magam helyett, akkor ajánljam bátran. Gondoltam, hejj, bedobom a lehetőséget szittyaföld lakóinak, hátha örülnek. Kivágtam hát egy hirdetést fácsebukra, ezt ni (elég hosszú, ha unjátok, olvassátok el csak az utolsó pár bekezdést, ott a lényeg.) :

Sziasztok, egy álláslehetőséget szeretnék közzétenni, állatgondozói munkakörben. Igyekszem mindent részletesen leírni, hogy minden kérdést előre megválaszoljak és elkerüljük a későbbi félreértéseket. Kérek minden érdeklődőt, hogy böngéssze végig a körmölményemet, minden lényeges benne lesz, ígérem:)

Tehát, az állás, melyhez segítséget szeretnék nyújtani tulajdonképpen az én jelenlegi állásom. Ugyanis mivel továbblépek, ezért felmondtam, így legkésőbb márc 1-el üresedik a helyem, a főnökeim pedig szívesen veszik, ha ajánlok valakit és úgy gondoltam, érdemes felkínálni hazánk fiainak a lehetőséget. Ebből következik az is, hogy nem én vagyok a közvetlen munkaadó, hogy csak közvetett beleszólásom van a dolgokba és a végső szó sem az enyém lesz, de szívesen továbbítom "A" megfelelő embert.

Tehát, az állás hivatalos megnevezése "állatgondozó és általános szervezői tevékenység", a munkavégzés helye pedig szeptembertől júniusig Bécs 14. kerület, júni-augusztus pedig alsó-Ausztria, Böheimkirchen mellett. (Nyáron odatelepül a cég). A munkaadó egy lovasterápiával foglalkozó egyesület. A munkakör pediglen egyrészt a cég állatállományának gondozása, (etetés, tisztán tartás, stb) ez jelent 17 békés, barátságos paripát, egy kisebb nyáj birkát, egy szakajtó tengerimalacot, meg két pofátlan nyulat. Másrészt a ház és az udvar rendben tartása, a fehérnépek és a jószág által tönkretett, illetve maguktól tönkrement dolgok megjavítása, és általános segítségnyújtás ahol éppen kell. Szóval amolyan mindenes.
Szállás konkrétan nincs, de ha megszorul az ember, ott tud aludni egyszer-egyszer.

A munkaidő heti 40 óra, tehát főállás, reggel héttől délután fél négyig, egy félórás fizetett ebédszünettel. A munkanapok rugalmasak, mivel valakinek minden nap ott kell lenni, tehát hétvégén/ünnepnapon való munka lehetséges. Gyakorlatban ez úgy fest, hogy előre megkapjuk minden hónapban a beosztást, és ha valamelyik napon, ahol be van osztva az emberfia nem tud bemenni, akkor szól okosan és átrakják. Továbbá néhány kivételes esettől eltekintve öt napnál több munka egyhuzamban nincs, ha mégis, akkor nyilván több szabadnap van utána.

A fizetség 1600 € bruttó évente 14szer, tehát ez azt jelenti, hogy 1200-1250 kerül kézhez kortól és családi állapottól függően, nyáron és karácsonykor plusz egyhavi fizu, mint általában Ausztriában.

Most jön a lényeg.
Akit keresünk, annak a 3 leglényegesebb tulajdonsága, hogy

20 és 40 közötti férfiember, jó német nyelvtudással (!).

Végzettség nem szükséges, azonban állatokkal való előtapasztalat, némi kézügyesség és az u.n józan ész előny. A munkához kell egyfajta általánosan jó kondíció is, nem kell testépítőnek lenni, de nem árt, ha az ember nem botlik meg a saját árnyékában.
Saját gépkocsi és jogosítvány (lehetőleg szintén saját) nem kimondottan feltétel, mivel azonban enélkül gyakorlatilag megoldhatatlan a napi szintű bejárás, tulajdonképpen az.

Akinek mindez felkeltette az érdeklődését, kedvet érez a munkához és megfelel a leírtaknak, az kérem, küldje NÉMET nyelvű önéletrajzát és motivációs levelét az e-mail címemre: vultosa@gmail.com

Előre is elnézést, ha nem fogok mindegyikre külön visszaírni, de mindegyiket megnézem, megígérem. Sok sikert a munkakereséshez mindenkinek!


Potyognak is erősen az érdeklődők. Eddig úgy tíz. Abból kb 6 jutott el odáig, hogy német önéletrajzot küldjön, 1, hogy német motivációs levelet is. Kaptam több olyan levelet is, amiben megmagyarázzák a jelentkezők, hogy miért nem küldenek német önéletrajzot. Hm...a helyzet az, hogy nálunk a cégnél alapfeltétel a német, mivel elég sok új infó esik be napi szinten, amit a jóemberek (ha nem mondtam volna, osztrákokról van szó) németül igyekeznek átadni. Szóval máshogy nem megy, ez van.

Bájdövéj. Elég sokat foglalkoztam már írásban és szóban is a kérdéssel, hogy nekimenjünk-e egy külföldi melónak nyelvtudás nélkül. Pontosabban, hogy érdemes-e belekezdeni a melókeresésbe külföldön, ha nem beszélünk külföldiül. Egy előző kirohanásom erről itt olvasható. Ezt kéretik csak ezen bejegyzés átolvasása és esetleges kommentálása UTÁN megnézni, mert ugye a "havizaj" alapelve a nyitva hagyott kérdés, ergó nem akarok előzetesben senkit befolyásolni. Namost, vonatkoztassunk el az én munkahelyemtől, mert ott ugye, mint az írva vagyon, esélytelen használható némettudás nélkül elhelyezkedni, de az általános tapasztalat azt mutatja, hogy mindig akadnak olyan partizánok, akik anélkül élnek és dolgoznak egy adott országban, hogy akár csak tesséklássék is makognák az ottani nyelvet. Más kérdés, hogy hogy élnek és mit dolgoznak.


Szóval, kedves egybegyűltek TI mit gondoltok erről? Nekimennétek a vakvilágnak mindenféle nyelvtudás nélkül?
Tessék kérem, mondjátok meg az őszintét!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése