2017. március 17., péntek

Bestiárium és útmutató a Konditermek világához





Remélem, az alábbi gyűjtemény hasznára lesz minden kalandornak, aki a Konditermek földjére lép. Az összafoglaló nem teljesértékű és tapasztalati úton készült, azonban segíthet az eligazodásban Konditermia különös kasztjainak és lényeinek körében. 
Forgasd figyelmesen és váljék hasznodra!

Megjegyzés: Konditermia kasztjai átjárhatóak: kellő gyakorlással és megfelelő körülmények közt kasztot válthat a karakter. A kasztok és a fajok keveredhetnek is, féllényeket létrehozva.
Továbbá az itt leírtak egyéni látásmód leképeződései. Ha valaki felismerni véli a saját karakterét, -vagy ismerőséét- az alábbiakban, akkor dobjon hétoldalú kockával, vegyen egy nagy levegőt és fogadja el, hogy így járt. 



Novícius (kaszt)

A Novícius kasztot a konditermi köznyelvben "kezdő"-nek vagy "zöldfülű"-nek is nevezik. Alapkaszt, minden faj ebben a kasztban indul és minden további kaszt innen fejlődik tovább, kivéve a Recepcióst és a Takanénit (lásd ott). A Novíciust elsősorban nem testalkata, hanem viselkedése és felszerelése határozza meg. A fejlettebb kasztokkal ellentétben gyanakodva méregeti a gépeket, sokszor nem tudja eldönteni, hogy az adott kiálló felületre ráülni kell-e, vagy megragadni azt. A Novícius kaszt képviselői mentalitástól függően kérdésekkel fordulhatnak más kasztbeliekhez, azonban nincs még kellő tapasztalatuk, hogy tudják, kihez érdemes. (Ld. az erre való utalást a Bölömbikák kasztjánál.) Felszerelésük többnyire mackónadrágból (hímek), vagy leggingsből (más néven cicanaci-nőstények), tornacsukából és pólóból áll. TP-jük (tapasztalati pont) alacsony. 

Megjegyzés: épp a mai napon kerültem feljebb ebből a kasztból. Vásároltam egy térdig érő, izzadságelvezető, nagy részben pamut, fekete edzőnadrágot, nagy fehér márkajellel a jobb szárán. Ez +10 TP-t ad. 




Óriásbébik (kaszt)

Az Óriásbébik Konditermia békés kasztjai közé tartozik. Bármely békés faj képviselője betagozódhat ide. Legfeltűnőbb tulajdonsága a fej és a test közötti éles kontraszt. A toldimiklósi bicepsz, mellkas és hát jóindulatú, gyermekded fejjel tetőződik be. Szívesen beszélgetnek, bármely Novíciust párfogásukba vesznek. Az egyetlen negatív élmény, amit okozhatnak e kaszt képviselői, hogy hangjuk gyakran nincs összhangban testi adottságaikkal. 

Megjegyzés: mikor először szólalt meg mellettem egy kasztbéli, sürgősen tüsszentenem kellett, a mosolygást elfojtandó. Bájos volt, de mégiscsak akkora felkarral rendelkezett, mint a combom. 



Őslakók (kaszt)

Ezen kaszt tipikus karakterének legfontosabb tulajndosága: MINDIG ott van. Lépj a nap vagy az év bármely szakában Konditermia földjére, találkozni fogsz vele. Konditermia legtöbb lakóját ismeri és tegezőviszonyban van vele. Többnyire békés fajok választják a kasztot, de akadnak kivételek is. A Recepciós (ld. ott) általában vele együtt nyit és zár. Alkata életmódjához igazodik.



Bölömbika (kaszt)

Konditermia kevésbé békés kasztjaihoz tartozik. Többnyire hím karakter. Általános jellemzője a túlpumpált izomzat, a magas TP-t adó felszerelés (márkás edzőcipő, feszülős nadrág, izomtrikó). A Novícius kaszt (ld ott) tapasztalatlanabb tagjai időnként kérdéseket intéznek hozzá. Erre a tipikus válasz egy lenézően kiejtett"Jahhhmnnn" hangsor, mely ugyanúgy lehet igen, mint nem.  Jellemzően két faj képviselői tagozódnak be ide, úgymint:

-Vállfa (faj)

Nevüket arról kapták, hogy hátulnézetben úgy festenek, mintha bentfelejtették volna felsőruházatukban a vállfát.  Táplálékukat és beszédtémájukat főként a fehérjeporok és a féllegális izomnövelőszerek teszik ki. Ezen témákról azonban csak egymás között, mintegy benfenntesként beszélnek, a többi faj képviselőjével nem állnak szóba. Kedvenc eszközük a fekvenyomópad. Bár ijesztően néznek ki, valós veszélyt nem jelentenek, a krónikák tanúsága szerint a faj képviselői valódi csatában kevésbé állnak helyt, mint amit külsejük sugall. 


-Mérgesember (faj)

Ők azok, akik úgy lépnek be, úgy végzik a gyakorlatokat és úgy hagyják el Konditermia földjét, mintha verekedni jöttek volna. Csíkra húzott szemekkel kémlelik minden más faj képviselőit. A Vállfákkal ellentétben néha beszédbe elegyednek más fajokkal is, többnyire feleslegesen. (Nem értik a válaszokat). Táplálkozásuk a Vállfákéhoz hasonló. Ritkán üdvözölnek bárkit is, ha mégis, az a szintén sajátságos "száááávasz"-ban merül ki. Egyedi humoruk van, amit többnyire csak ők értenek. Például: "Ja hallod, akkorát emeltem, hogy beszartam." Egy efféle mondattól a Mérgesemberek között kitör a falrepesztő röhögés. A Vállfák nem foglalkoznak vele, a többi faj pedig általában nem érti miért.

Megjegyzés: én sem. 



Középiskolás (kaszt)

A Középiskolás, mint kaszt, két fajt olvaszt magába. Mindkét faj egynemű. Közös bennük, hogy küldetésük van. Azaz küldték őket, az iskolából. Továbbá, hogy csoportban mozognak. 

-Középiskolás hím (faj)

Kinézetre a Novíciusra hasonlítanak, bár vannak fejlettebb képviselőik is. Tipikus viselkedésük az úgynevezett öt-egyes edzés, azaz öten körbeállnak egy gépet és bíztatják a hatodikat, aki dolgozik rajta. Ezután csere következik. Nem túl hatékonyak, ellenben tisztelettudóak. 

Középiskolás nőstény (faj)

Konditermia egyik legrapszodikusabb faja. Kisebb-nagyobb csoportokba tömörülve ülnek a gépeken, vagy a földön és az iskolai dolgozatra készülnek. 

Megjegyzés: igen, bár hihetetlen, de ez utóbbi is létezik. Sokat frissített halványodó történelmi tanulmányaimon jelenlétük. 




Bezzegék (kaszt)

Némileg hasonló a Bölömbika (ld. ott) kaszthoz és karakterei gyakran ez utóbbinak öregedő példányaiból kerülnek ki. Jellemzőjük a tényleges életkort meghazudtoló testfelépítés, illetve a "bezzeg a mi időnkben, a Haladás teremben nem volt ennyi nyikhaj" mondat. Többnyire párban lelhetőek fel. 




Személyi edző (kaszt)


Feltűnően fejlett izomzatú és professzionális felszereléssel rendelkező kaszt. Női és férfi karakterek egyaránt lehetnek. A legkülönfélébb fajok tagozódnak be ide, a békés Atlétáktól (ld ott) a Mérgesemberekig. Motivációs képességük és gyakorlottságuk + 25 TP-t ad nekik és döntetlen dobásnál az ő szavuk mérvadó. Bármely faj igénybe veheti szolgáltatásait, azonban állandó szimbiótája a Fitnesszbula (Ld ott).



Fittnesszbula (kaszt)

A kaszt egyetlen, azonos nevű fajból áll. Kizárólag női karakterek. Szoros szimbiózisban létezik a Személyi edző kaszttal. Jellemzői a darázsderék, a kerekre edzett fenék, amin el lehet pattintani a bolhát, a becsmérlő tekintet és a Vállfákéhoz (ld. ott) hasonló távolságtartás. Tipikus felszerelésük a szigorúan bőrhöz tapadó színes edzőnadrág és a top. Különleges képességeik a fent jelzett Személyi edző kaszttal való vitatkozás és az "olyan nagyképű vagyok, hogy magammal se állok szóba" bűbáj. 





Atléta (kaszt)

Az Atléta Konditermia viszonylag ritka, ámde legkedvelhetőbb kasztja. Izomzata és felépítése első ránézésre hasonló lehet a Bölömbikákéhoz, azonban velük ellentétben a kaszt képviselői megőrzik rugalmasságukat és gyorsaságukat.  A kaszt karakterei -szintén ellentétben a Bölömbikákkal-csendben végzik dolgukat, mellőzik a csak időleges TP-t adó kokszot és képesek az intelligens kommunikációra. Többnyire békés fajok alkotják.

Megjegyzés: na nekem ez ad értelmet az egész játéknak...



Takanéni (kaszton kívüli)

A Takanéni Konditermia világának egyik automatikusan generált lénye. Kaszton kívüli, de minden kaszt és faj képviselője tart tőle. A legteljesebb fegyverzettel rendelkezik Konditermia világában, a felmosófa, törlőkendő és ablakmosó melett szivacs, portörlő és seprű is lehet nála. Karaktered megőrzése érdekében igyekezz jóban lenni vele.
 Nem kérdez.



Recepciós (kaszton kívüli)

Bár ősi pergamenek szerint hímek is léteznek, kizárólag női egyedeik ismertek. Valójában ő Konditermia lelke. Mindenki ismeri és mindenkit ismer, mindenkit a keresztnevén szólít és minden az ő kezében fut össze. A Novícius (ld. ott) legnagyobb pártfogója. Többnyire Juditnak, Lizának, vagy Andinak hívják. 





Most már tiéd a világ. 
Jó játékot, sok TP-t!





2 megjegyzés:

  1. Magamra ismertem! Mérgesember kasztú lennék mert nagy elánnal szeretem csinálni, és nem szeretem ha foglalt a gép amit kinéztem magamnak, illetve ha valaki megzavar. Pesten van még egy idegesítő kaszt, a ngyobb termekben a mechanikus igric, avagy a DJ. Rocktzenére edzenék, de csak monoton tuc tucc-ot vagy mit játszik, időnként pofázik is. Szerintem erre a kasztra semmi szükség Kondívia birodalmában, kivéve ha jó rockot játszik, de sajnos soha. :/

    VálaszTörlés
  2. https://www.youtube.com/watch?v=6IlDLMUogU4

    VálaszTörlés