2017. december 2., szombat

Tinder is coming



Mielőtt a lovak közé csapnánk, el kell végeznünk egy kísérlet. (Automatikus tárgyrag.) Szóval. Tegye fel a kezét, aki túrja az orrát!
Oké, nem sokan jelentkeztek. Tekintve, hogy most valószínűleg vagy otthon a laptop előtt lazulsz és olvasod  a hülyeségeimet, vagy a metrón/buszon teszed ugyanezt okosfonról, tehát van legalább egy szabad kezed, próbáljuk meg mégegyszer. És most tényleg csináld. A metrón/buszon ülőknek elég gondolatban. Ha néha túrod az orrod, mikor nem lát senki, vagy túrtad már életedben, mikor nem látott senki, tedd fel a kezed. Akkor is, ha csak a széléről vakargáltad le a taknyot. Igen, akkor is, ha papírzsebkendőt tekertél az ujjad köré. A lényeg, hogy csináltad már.  Oké, szóval akkor így már mindenki. Na. Mindez azért érdekes nekünk, mert az orrtúrás* egy olyan dolog, amit mindenki csinál, vagy csinálta már valaha, viszont ha megkérdezik tőle, elsőre mindenki letagadja, mert a társadalmi beidegződéseink azt diktálják, hogy erről ciki beszélni. 

És ez teljesen, pontosan és tökéletesen ugyanígy van a Tinderrel is. 


Most akkor jön a következő etáp, melyben engedelmetekkel előre megválaszolom a kérdéseket, melyek most felmerültek bennetek. 


- Mi a pokol pörsenéses faszandálja az a Tinder?
-Ezt a kérdést annak a két embernek a kedvéért válaszolom meg, akik még nem találkoztak a kifejezéssel. A többiek tudják, higgyétek el. A Tinder egy okostelefonra letölthető, ingyenes társkereső alkalmazás. Jelenleg az egyik legismertebb ebben a témában. Beállítod, hogy kit-mit keresel, feldobja azoknak az adatlapját, akik passzolhatnak hozzád. Ha jobbra húzod, akkor tetszik, ha balra akkor nem. Ha kölcsönösen jobbra húztátok egymást valakivel, akkor felvehetitek a kapcsolatot, és csetelhettek a Tinderen keresztül.

-Úúúú, és te fent vagy ezen?
- Igen, ugyanúgy, ahogy te is túrod az orrod. Illetve ahogy te is voltál már onlájn társkeresőn. 
 
 -Ennyire el vagy keseredve?
-Nem, teljesen jól vagyok, köszönöm.
 
-Mi van, nem tudsz a való életben ismerkedni?
-De.

-Buzi vagy?
-Nem.

-Akkor miért regisztrálsz ilyen sz*rokra?
-A kérdés, szerintem, így hangzana pontosan: Miért ne? Viszonylag kevés érvet tudnék felhozni ellene, ha őszintén belegondolok. Ez egy nagy platform, ami egy lehetőség az ismerkedésre.. Mi okom lenne mellőzni?
Nem mellesleg: a Tinder csak az első lépés. Ha az első randin elfingod magad, ugyanúgy nem fogod többet látni a lányzót, mintha a bárpult mellől szólítottad volna le. A Tinder nem ad garanciát semmire. A végén ugyanúgy helyt kell állnod.
És legyünk őszinték...te is voltál már, legalább egyszer, valami hasonlón, ugyanebből kifolyólag. 
Ne hazudj, kishamis :)


-És akkor mindenkit akivel találkozol, megdugsz? A Tinder erre való, nem?
-A Tindernek tényleg van egy ilyen híre, hogy konkrétan szexpartnerkereső. Viszont én azon az állásponton vagyok, hogy a Tinder csak a felületet biztosítja az ismerkedéshez, a többit már magad, pontosabban magatok döntitek el. Nem mintha bármi kifogásom lenne egy egészséges kettyintés ellen, de attól még, hogy adott alkalmazáson keresztül ismerkedsz meg valakivel, a többi, az ugyan rád van bízva. Nem kötelező semmi és semminek az ellenkezője sem.
Konkrétan van olyan Tinderről származó ismerősöm, akivel az erőteljes kölcsönös szimpátia megléte, viszont a kémia hiánya miatt afféle cimbiség alakult ki. És ez is egy jó dolog, nemde?


-Régóta vagy fenn?
-Mivel kicsit kőkorszakinak számítok az elektronikus dolgokkal kapcsolatban, azon ritka emberek közé tartozom, akik édesanyjának előbb volt okostelefonja, mint nekik maguknak. Plusz, mikor meglett Béla, az okosfon, még egy párkapcsolatnak kinéző bábszínház közepében voltam. Szóval durván egy éve használom, nagyobb megszakításokkal. 


No kérem. Most hogy közös nevezőre jutottunk és minden a helyén van, rátérek a tényleges mondandómra, ami miatt letettem a fenekem a gép elé. A hüvelygombára. A hüvelygomba meglehetősen makacs, ellenben nem kiirthatatlan fertőzés. Kezelése a következőképpen történik:

Na jó, nem. Csak el akartam rezzenteni a férfi olvasókat, lévén, hogy ami innentől jön az a hölgyeknek szól. Mert bár nem vagyok egy ős-Tinder-felhasználó, némi tapasztalatom van a témában, annyi legalábbis, hogy megfigyeljek bizonyos trendeket. És vannak bizonyos trendek, amik-szerintem-nem feltétlenül hasznosak a világ fejlődése, az éhező afrikai gyerekek és a bébifókák szempontjából.  Szóval, ez egy szabad ország, mindenki azt csinál, amit szabad és csak a saját véleményemet mondom el. Ezzel meg pont azt kezdtek, amit szeretnétek. Én attól még elmondom.

1. Képek

Namost. A Tinder, mint mondám vala, egy nagy platform. Sokan vannak még rajta. Igen, rajtad kívül. Ha nem teszel fel magadról képet, hát, erősen csökkented az esélyeidet. Nem kötelező, persze, de a mennykőbe is...ha sakkpartnert keresel, akkor rossz helyen vagy. Ha meg olyanvalakit, aki meghúzza a hajad, akkor ne várd el, hogy hogy vakon ismerkedjenek veled. És igen, a belső számít. Nálam főleg, jobban is, mint a külső, de van egy bizonyos szint és ízlés. Namármost, ahhoz, hogy tudjam, hogy egyáltalán akarok-e ismerkedni veled, azért csak látnom kéne a pofikádat, nemde? Szóval, azt akarom mindössze kihozni ebből, hogy a kép nélküli felhasználók nálam személy szerint mennek a moslékba, balra. Ha pedig neked ciki, hogy itt vagy, hát akkor, ahogy Yoda mester mondta, tedd vagy ne tedd, de ne próbáld. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen fafejű és mások máshogy vannak ezzel és szívesen feccölnek időt és energiát abba, hogy megismerkedjenek valakivel, akiről aztán kiderül, hogy hát bizony nagyon nem az ő ízlésük. Ugye tudod, hogy Irónia szép ország és Szarkazmus a szomszédja? :D

2. Hazudás

A szó valójában "hazugság" lenne, de nekem így jobban tetszik. Szóval a hazudás. Az majdnem rosszabb, mint ha nincs képed. Arra gondolok, hogy a fotóbót korában bárki csinálhat magából egy fényképen bombanőt, de...minek? Igen sajnos találkoztam ilyennel. A csinos, jó alakú lányról a Tinderről kiderült, hogy a fenti állítások közül csak a lány és a Tinder igaz rá. Amivel az a baj, hogy ezzel aztán igazán mindenkit elijesztesz. Azt is, aki nem téged keres, de azt is, aki amúgy téged keresne, viszont azt a másik lányt látja a profilképeden. Csak gondold végig fordítva a helyzetet.


3. Nagyképűség

Igen, vannak lányok, akiknek természetanya többet adott másoknál. Ez viszont ezen a tényen túl nem jogosít fel semmire. Tehát, Allahra, Odinra, a mezítlábas Atyaúristenre, a kazah Sólyomistenre és az Udmurtok névtelen, ámde vicces istenére kérlek, ne magyarázd el másfél oldalban, hogy mik a feltételei annak, hogy az emberfia egyáltalán rád vethesse gyarló pillantását. Mert ez rögtön elárulja rólad, hogy a külsődön kívül annyi plusz értékkel rendelkezel, mint egy digitális hőmérő a szibériai télben. 
Ha érted mire gondolok.


4. Csoportképek

Tök jó dolog más emberekkel fotózkodni, megadja az összetartozás érzést, ami bezsírozza a szociális falkaösztöneink rejtett rugóit. Ellenben. Ha három hölgyet látok a képen, akkor pont lövésem se lesz, melyikük kiskegyed és a szarkasztikus énem kistörpéje egyből közli a fejemben, hogy "a csuf a balszélen". Igen, tudom, hogy a "csuf" hosszú ú, de törpe így ejti. Csuf. Nem tehetek róla. Szóval, ugyan, tessék mán legalább ráutalni, mék a háromból kiskegyed.


5. Családi fotók

Ömmm...hogy is mondjam. Bízom az emberi elme erejében, de mégis, úgy fest teret kell engednem annak a véleményemnek, hogy hát, ha a pasiddal ölelkezel épp a Tinderes profilképeden, akkor bizony bemozdul a hüvelykujjam jobboldali távolítóizma, ami balirányú mozgást vált ki a testrészből. Hogy miért? Na, ennyire nem megyek bele, hogy ezt elmondjam....asszem. Ez ilyen fura dolog nálam. 
Ha érted mire gondolok.


No testvéreim a Zűrben.
Kijött,aminek ki kellett, lassan nyugovóra tér a mesemondó bácsi.
 Hosszú napokat és kellemes éjszakákat kívánok. 
Kezeket a takaró fölé!


*: Az orrtúrás elmélete, mármint hogy mindenki csinálja, de senki nem vallja be, nem saját. Egy komámembertől származik, aki az idő nyúlós ködébe vesző főiskolás éveim alatt osztotta ezt meg velem. Ezúton is köszönöm.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése