2019. április 19., péntek

Notre Dumm




Vigyázz, jön a virtuális pofon. Lendületből. Istenuccse, nem akartam se belefolyni, se véleményt nyilvánítani notrödám ügyben, dehát muszáj lesz. Ez ilyen ellen-ellen-ellen vélemény, olyan, mint az antifasiszták ellen fellépő orosz szkinhedek, meg az ingyen disznóhúsért tüntető zsidók. Biztosan lesz majd ez ellen is ellen-ellen-ellen-ellenvélemény. Mindenesetre az enyém legalább betartja a demokrácia alapelveit, ugyanis mindenkire vonatkozik.
Csesszétek meg.
Ma még kép se jár. 


Leégett a Notrödám, hejj. Namost, nekem ez annyit jelentett, hogy leégett a Notrödám. Vagyis nem, na, csak a teteje. Egy (bizonyára) szép épület, Párizsban (ahol életemben nem voltam).  Azóta ebből a tényből kihoztátok a béka seggén a szemölcsöt is. Posztol boldog boldogtalan róla, minden létező onlájn és offlájn fórumon. Először jött a sajnálkozás. Ami oké, kár érte. Mámint a notrödámér'. Gondolom.  Aztán jött a szittya magyar vér, hogy basszák meg a csigaevők. Jó, én se szeretem őket, de én elsősorban azért nem, mert az egyetlen közvetlen élményem franciákkal, hogy egyszer Wolinban a viking hagyományőrző fesztiválon felébresztettek a karattyolásukkal. Meg mert nem tudják elmondani, hogy réparetekmogyoró. Amúgy gőzöm nincs róla, hogy mifélék. Aztán jött a pénzgyűjtés. Itt már főleg ment a basszákmegafranciák. Zárójelben jegyzem meg, ( így, zárójel, ha a hortobágyi Kilenclyukú Híd omlott volna be, vagy a tatabányai Turulszobor  esik le a helyéről, és a pompadúrok gyűjtést szerveznek a helyreállításáért, akkor is ment volna jazanyázás?)

Nade, mindezt még bevette a zuzám, mert ez "már megszokott". Akkor akadt ki a geigerszámlálóm, mikor beindultak a "micsoda disznóság már, hogy ennyi pénz összejött a Notrödám felújítására, mikor Afrikában éheznek a gyerekek" posztok. 
Hátaztabetyár.

Vizsgáljuk meg ezt a kérdést most kicsit hideg fejjel. (Nem lesz könnyű.) Szimpla, szisztematikus, vashideg,  logikával.


HA a Notrödám nem égett volna le és HA nem álltak volna neki gyűjtést szervezni a népek, akkor jobb sora lenne a szegény kákabélű néger gyerkőcöknek?

Ne gondolkodj, nem megy. A válasz: NEM.

Vigyük tovább a számító, matematikai logikát. Van egy trükk, amit még aktív(abb) állatvédős koromban tanultam. Erre azért van szükség, mert úgy látszik, az alap emberi természet része, hogy bárki bármi jót próbál tenni, mindig, de TÉNYLEG MINDIG lesz egy kapabajszú paraszt, akit odarángat a rosseb és elmagyarázza, hogy ez, ami itt épp történik, az butaság, ugyanis ezt a pénzt és energiát lehetne (és itt következik a lista a béna gyerekektől a kaukázusi majomrabló lepke megmentésén át a reptiliánok elleni harcig bezárólag) bármi MÁSRA fordítani. Csak semiképp ne erre, ami épp történik. 

Maga a trükk az, hogy ilyenkor visszakérdez az emberfia: TE mennyit segítettél már ezen ügyekben, ha neked fontosak? Mert ugye, semennyit. Csak jössz és osztod az észt. Szóval, legyünk megintcsak reálisak: kezeket fel, aki hessegetett már el keselyűt a fécbukon terjedő vézna kiskölyök mellől, vagy rohant repülőjegyet venni Bantunegriába, hogy kenyeret osszon! Senki?
 Nocsak, mily meglepő.

Most ki kell lépjek a logikából, szabad utat engedve az érzelmeknek.

Te, hülyegyerek, te hazamégy a nyócóra kuplunggyári szolgálat után a derkovicsi panelodba, felpattintod a háromszázalékos bergkőnig sört, leülsz a fészbuk elé, és tolod bele a ganét az emberek arcába, hogy dögöljön meg mindenki, aki pénzt ad a Notrödámra, mert ettől meghalnak a néger gyerekek. 


És közben nem veszed le a lényeget, ami pedig csak annyiba kerülne, hogy moccantasz egyet a szürkeállományodon, hogy épp itt, épp most, a szemed előtt, akárhogy is, de alapvetően valami
  POZITÍV
 folyik. 

A világ nem fekete és fehér, tudod. Vannak imádnivaló gazemberek és tajgetosz-pozitív jótevők is benne. A néger gyerekek éheznek Afrikában és ez rossz. A keselyű nem énekel éppen szépen, plusz állítólag az egyetlen madár, ami tud fingani. A franciák felverik az emberfiát a wolini sátortáborban és megeszik szegény csigát. Valóban van annyi della és kaja a világban, hogy ha egyenlően lenne elosztva, jutna bőven mindenkinek. És én NEM azt mondom, hogy ez jó.

DE ha valami az, vagy legalább megpróbál az lenni, akkor legyen már annyi vér benned, hogy azt legalább nem próbálod meg elrontani, hanem csendben féllreállsz és hagyod megtörténni, jó?

Köszi.

Ostoba.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése